Бившият директор на Булгаргаз Николай Павлов е призован на разпит в

...
Бившият директор на Булгаргаз Николай Павлов е призован на разпит в
Коментари Харесай

Бившият шеф на Булгаргаз е повикан на разпит

Бившият шеф на " Булгаргаз "  Николай Павлов е свикан на разпит в понеделник. Това е удостоверил той за NOVA.

Съветът на шефовете на Българския енергиен холдинг освободи целия ръб на шефовете на „ Булгаргаз ” в края на предишния месец. Отстраненото управление дефинира тези дейности като политически стимулирани. Няколко дни по-късно министър председателят Кирил Петков съобщи, че чака да има обвинявания за високите цени на газа. 

Преди два дни вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че от Министерство на вътрешните работи проверяват " Булгаргаз " и специалисти от Комисията за енергийно и водно контролиране поради високите цени на природния газ у нас през последните месеци. И Рашков, и министър председателят Петков са категорични, че повишаването на синьото гориво е резултат от съответни дейности в държавни структури. Поне на едно високопоставено длъжностно лице в държавното дружество  " Булгаргаз " ще бъде повдигнато обвиняване, стана ясно от думите на Рашков. Той не заяви името му, само че на въпрос дали това е някогашният директор Николай Павлов, отговори: " Приближавате се до истината ".

В петък вечерта ръководителят на Съвета на шефовете на " Булгаргаз "  Иван Топчийски сподели, че ден преди вписването на новото управление на сдружението, остарялото е освободило целия мениджърски екип. " Заварихме сдружение без наличие ", посочи той.

Предишното ръководство бе освободено на 29 януари, петък вечер поради това, че съгласно ръководещите, не работи за интереса на самото сдружение и потребителите. " Това е сдружение със стратегически интерес. Освен това на остарялото управление е препоръчано обезщетение от над 170 хиляди лв.. А тези контракти е можело да бъдат прекъснати без компенсации ", сподели още Топчийски.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР